Nesten et historisk lokaloppgjør

Når Sunde er motstander torsdag i neste uke er det mange herrens år siden forrige kamp mellom de to lagene, på A-lagsnivå.

Vi har nemlig vært en snartur innom diverse arkiver for å sjekke nærmere. Jo, RIL 2 har spilt mot Sunde flere ganger, men ikke A-laget. Ikke siden 1979-sesongen. Det var forresten da Ola Randeberg ennå sto i mål. Han passerte faktisk 500 spilte kamper for Randaberg mot nettopp Sunde. Den sesongen var Randaberg i toppen, mens Sunde kom langt nede.

LIK RIL-FOTBALL PÅ FACEBOOK

Kampen vant Randaberg 5-2, og dette var i 5. divisjon. Ola debuterte forresten på A-laget da han var 14 år. Da han var 51 år spilte han også en omgang, da lagets førstekeeper kom for sent til kamp.

Når lagene løper inn på en strøken gressmatte førstkommende torsdag er Ola fortsatt med. Han er ansvarlig for banen, samt å holde styr på pølser, brus og is i kiosken. Nå nærmar han seg 80 år, men det er ikke mye som minner om det.

Det blir spesielt å møte Sunde i A-lagskamp igjen. I 79-sesongen vant RIL begge kampene, og vi har ikke noe i mot at det samme skjer denne sesongen. Dette er også det nærmeste lokaloppgjøret for Randaberg denne sesongen.

Nesten Randaberg

I Sunde er det mange driftige sjeler. Det er ingen grunn til å ikke nevne klubbens daglige leder, Helen Husebø og samboer Ola Barkved. Begge legger nemlig ned en formidadel innsats for klubben. Den daglige lederen skal ha en stor del av æren for at klubben har kommet seg oppover i seriesystemet. Da lagene spilte sammen i serien i 1979, da var Helen Husebø bare 13 år.

En del av årsaken er at Sunde for noen år siden var meget aktive på overgangsfronten. Klubben fikk nærmest delt ut ekstra overgangspapirer som de sendte til "Vigå". Daglig leder var over flere steder, men besøkte ofte RIL-kontoret for noen år siden. Mange tidligere RIL-spillere er nemlig sentrale på Sundes lag i dag.

Foto: KJFoto.

Spillerstallen til Sunde ser du her.

Håper på mange tilskuere

Randaberg er ikke bortskjemt med mye folk på kampene. På Sunde har de klart å mobilisere bra. Selv om det var baneåpning med nytt kunstgress er det imponerende å samle 500 tilskuere til kamp i 4. divisjon.

Når lagene skal spille på Randaberg er det ikke solgt billetter på forhånd, men det er å håpe at det kan bli en del tilskuere. Spør du meg så bør det komme minst 350 tilskuere til denne godbiten av et lokaloppgjør.

Derfor hadde det vært kjekt om de som leser denne artikkelen kunne delt den på siden sider på Facebook. Dette er nesten et historisk lokaloppgjør. 38 år siden forrige oppgjør er nesten det, som vi ser det.

Kampstart er klokken 19.00 på Randaberg stadion, torsdag 11 mai.

Facebook

Grasrotandelen

Instagram

Fair Play

Fair Play

Se&bli sett

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift