RIL ble Kvalitetsklubb

RIL kan gratulere seg selv, spillere, lagledere og trenere. NFF har nemlig bestemt at RIL er så bra - at nå kan de kalle seg kvalitetsklubb.

Det var representanter fra Rogalands fotballkrets som i går kom med nyheten da lagledere, trenere, styre og administrasjonen var samlet på Hummeren hotell i Tananger.

Den korte versjonen hva en kvalitetsklubb, er denne: NFF Kvalitetsklubb 1 er det første av tre nivåer i NFF Kvalitetsklubb. Målet er å stimulere til god klubbutvikling som vil forsterke helheten. Godt strukturerte klubber tiltrekker seg frivillige og gir grobunn for sunn barne- og ungdomsidrett.

Hvis du vil lese alt om kvalitetsklubb, da klikker du deg inn her.

Randaberg IL Fotball har siden 2014 gjort en rekke forberedelser for å komme gjennom nåløyet - som er ganske trangt. Det er ikke bare å melde seg på og si at vi vil. Klubben må gjennom en ganske omfattende prosess. Når så er gjort, da kommer dommen. I dette tilfellet gikk det fint, til stor applaus fra de 80 fremmøtte på Hummeren.

Det dreier seg blant annet om at klubben har en plan for de de driver med i form av verktøt, kompetanse, har en klubbhåndbok og en sportsplan.

– RIL har vært med i prosessen i flere år. Allerede i 2014 var det første møte mellom klubb og krets. Nå er de klare og er dermed sertifisert som kvalitetsklubb, sa kretsens Egil Edland i går.

Han fortsatte:

– Det er mye man blir målt på i en slik proses, for det er mye som skal på plass. Hele 20 kriterier, og det er mye - men nødvendig. Dette er imidlertid ikke en hvilepute, for kvalitetsklubb deles i flere nivåer. Nå er Randaberg på det første av disse nivåene. Fortsetter den gode jobben kan det bli opprykk i «kvalitetsnivåserien», fortsatte Edland.

Det var kretsens formann, Hans Olav Braut som avsluttet seansen for de fremmøtte.

– Jeg vet at Randaberg står sterkt i hele kommunen. Her finnes det gode folk, og RIL var faktisk også en av de aller første klubbene jeg var med på klubbutviklingskurs, og da snakker vi for mange år siden, sa Braut.

PS! Del gjerne denne saken videre!

Facebook

Grasrotandelen

Instagram

Fair Play

Fair Play

Se&bli sett

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift