EIK 2 vant - sikret opprykket etter 1-0 seier

De kom egentlig for en slags transportetappe, for opprykket var omtrent i boks før kampen.

​DET nærmer seg slutten av sesongen. Grasbanen på Randaberg er sluttkjørt, så derfor ble oppgjøret mot EIKs rekrutter spilt på kunstgrasbanen på Randaberg stadion. Før kampen var det sånn at det strengt tatt bare var teori som hindret et opprykk for gjestene.

Randaberg var nummer to, men hele syv poeng bak. Vi snakket egentlig om en slags transportetappe for EIK. Spillemessig var det ingen stor forestilling de rundt 150 fremmøtte fikk se, men gjestene fra Okka by styrte en god del. RIL hang bra med, men da det kom til sjanser var det heller labert.

Christer Håland hadde et bra forsøk, men det strøk utenfor målet til EIK`s keeper, Per Oskar Larsson. Hadde så gjestene noe mer å by på?

Burde ledet

Ja, de hadde nok det. Etter 25 minutter i første omgang var de nære scoring, men Mathias Perttamo skjøt utenfor RIL-målet, et mål som Magnus Bjørklund Kaasen hadde tatt plass i.

På overtid i første omgang fikk gjestene nok en sjanse, og det var faktisk utrolig å bomme. Bjørn Sæternes Stapnes fikk stå nesten fritt på 5-6 meter og dundre til. Det hadde vært nok å bredside ballen i mål, men unggutten dundret ballen ned i persilleåkeren til Einar Hanasand.

Dermed sto det 0-0 etter de første 45 minuttene.

Andre omgang var ikke ulik den første. EIK jaget scoring og var nære ved en anledning eller to. Mathias Perttamo var faktisk alene med keeper Bjørklund Kaasen, men maktet ikke å score.

Gule og rødt kort

Randaberg skapte ikke allverden i den andre omgangen, men pådro seg noen kort. Vegard Eltervaag, Eirik Bjørnø og Henrik Andre Jelsa fikk alle se det gule kortet. Og ikke nok med det; Henrik Andre Jelsa satte inn en aldri så liten ettersleng som kvalifiserte til gult kort.

Dermed trakk dommer Senthalan Sellathurai fra Årvoll IL opp det røde kortet. Da var det ni minutter igjen å spille.

Tre minutter før full tid tar RIL-keeper seg en liten bærtur, men Simonas Stankevicius som dermed fikk en gedigen mulighet, skjøt utenfor.

Avgjorde på overtid

Det skulle imidlertid gå gjestenes vei, og det var heller ikke ufortjent da Mathias Perttamo avjorde minuttet på overtid. Dermed kunne EIK 2 slippe løs litt jubel, for da var også opprykket definitivt sikret - to serierunder før slutt.

For Randabergs del dreier det seg nå om å mobilisere slik at  2. plassen havner i persillebygda. Det bør være inne rekkevidde.

Facebook

Grasrotandelen

Instagram

Fair Play

Fair Play

Se&bli sett

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift