Randaberg IL 1-1 Vaulen IL

Gårsdagens kamp var siste oppkjøringskamp for de to unge og spennende lagene i fjerdedivisjons avdelinger 1 og 2. Oppgjøret ble spilt på nøytral grunn, nemlig på treningsbanen til Viking FK i Jåttåvågen.

Randaberg startet i en offensiv 4-5-1 formasjon med anker og fremskutte kanter. Bjørnø ville nok heller ikke spare på kruttet i dag ettersom hans kollega i Viking FK, Stian Refvik, er blitt hovedtrener for Vaulen. Her skulle det satses på høyt press og brudd på midten, etterfulgt av pasning i bakrom til kantene.

Så var det endelig duket for kamp. I hvertfall nesten. Etter en litt forvirrende start, der dommeren så ut til å mangle sine to assistenter, ble det spilt rundt fem minutter av første omgang før de dukket opp og tok plass på linjene.

 (Dommer Molina måtte varme opp alene)

I denne perioden var det Randaberg som begynte best og kom til en stor sjanse like før ti minutter var spilt. Her skar Tony inn fra høyre og ned til dødlinjen, før han ga ballen 45 grader ut til en velplassert Aunan, som dessverre ikke fikk plassert skuddet og ballen føk over tverrligger.

 (Krister Aunan tilbake i startoppstillingen)

Like etter svarte Vaulen med en kopi av angrepet til Randaberg, igjen føk skuddet over mål. Etter dette tok Vaulen over i stor grad, mye på grunn av unødvendige balltap på midten av de svartkledde. Like før pause fikk allikevel Randaberg en stor sjanse hvor Avdyl fikk satt ballen kontrollert i mål, men ble dessverre avblåst for offside. Upresise fremspill i midten istedenfor å spille ballen ut på kant ble noe som måtte tas tak i når første omgang var ferdigspilt.

Pausepraten til trenerduoen Eltervåg/Bjørnø besto for det meste i å rette på mellomrommene, samt det å ha fokus på mer fart i oppbygningen og gjennombruddspasninger på kant.

 (Coach Eltervåg med noen velvalgte ord i pausen)

En endring ble gjort i pausen da nyervervelsen Jonas Halsne, som signerte for RIL dagen før kamp, kom inn for Tony. Han utmerket seg umiddelbart med flott nærteknikk og kjørte karusell med backene til Vaulen ved et par anledninger. Dette kan vise seg å være en av de bedre signeringene i årets fjerdedivisjon, avdeling 1. Etter 55 minutter kom Randaberg til en stor sjanse, der Halsne dro seg inn i feltet og fikk løsnet skudd mot korthjørnet, men keeper var godt plassert og fikk slått ballen ut til hjørnespark. Like etter fikk Halsne en nydelig gjennombruddspasning og ved et perfekt timet løp kom han foran midtstopperne til Vaulen, ble dyttet overende, og skaffet Randaberg straffespark. Straffen satte Nesse kontant i mål til 1-1.

 

Matchen ga flere svar på hva som må terpes frem til seriestart. Deriblant hurtigere oppbygning med påfølgende bakromspasning, i tillegg til å forhindre balltap på midten. Det var forøvrig mange gode prestasjoner i dag, blant annet sidebackene som var av høy kvalitet kampen gjennom. Med Halsne og Jesper på siden skal mangt et lag i fjerdedivisjon få slite mot Randaberg. 

 

Mads Glesaaen Leirvik

Facebook

Grasrotandelen

Instagram

Fair Play

Fair Play

Se&bli sett

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift